Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly.
Tésztakészítés házilag
Házitészta-készítés durumlisztből
Hozzávalók: (2-3 adaghoz)
300 g Első Pesti Malom durumliszt
nagy csipet só
1 tk. olívaolaj
1,5 dl kézmeleg víz
Szórjuk a liszthez a sót, jól vegyítsük össze, majd szitáljuk a gyúródeszkára. Készítsünk a közepébe mélyedést, öntsük bele a vizet és az olívaolajat. Körkörös mozdulatokkal kezdjük el összedolgozni a tésztát, amíg nagyjából gombóccá formálódik. Majd kezdjük gyúró mozdulatokkal megdolgozni. 10-15 perc gyúrás után a tészta gyurmaállagú lesz, a felszíne pedig szinte teljesen sima. Tekerjük műanyag fóliába és ha tehetjük pihentessük 30 percig. Ezután nyújtsuk, formázzuk a kívánt tésztatípus szerint.
Jó tésztakészítést!
Szerző: Erdélyi Diána, Pasta Kitchen (www.instagram.com/pastakitchen_)
Fotó: Kollár Dániel