top of page
Keresés
Szerző képeElső Pesti Malom

A tritikáléról

A tritikálét – más néven „rozsbúzát” – magasabb rost és ásványianyag-tartalom jellemzi a „hagyományos” búzához képest, de könnyebben feldolgozható, mint a rozs.

A tritikálé két ősi kenyérgabona, a rozs és a búza keresztezéséből jött létre. Magyarországon jelenleg még túlnyomóan takarmányként használják, pedig sok olyan tulajdonsága van, amelyek miatt az emberi fogyasztásban is előkelőbb helyet érdemelne. A rostok, különösen az oldhatatlan rostok, megfelelő vízbevitel mellett segítenek pl. a székrekedés megelőzésében. A bélműködés javításával az aranyér kockázatát is csökkenthetik, és kifejthetik védőhatásukat a vastagbél-daganat ellen is. Az oldható rostok pedig lassíthatják a szénhidrátok emésztését, valamint felszívódását. A magas rosttartalom telítettség érzést okoz, így is segítve a súlykontrollt, fogyókúrát.


A tritikálé kalcium-, kálium-, magnézium-, cink-, réz-, vas- és szelén-tartalma magasabb, mint a hagyományos búzáé. Ezek az elemek fontosak a szervezet egyensúlyának fenntartásában, és az immunrendszer valamint a különböző enzimek hatékony működésében.

Az Első Pesti Malom „teljes kiőrlésű” és „világos” változatban őrli ezt az értékes gabonát.



Tritikálé liszt az Első Pesti Malom kínálatában

2 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page