Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly.
Meggyespite
Ez az egyszerű de, fenséges „bögrés” recept bármilyen idény- vagy aszaltgyümölccsel, diófélékkel, vagy akár csokoládédarabkákkal is elkészíthető.
Elkészítés:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, amelyhez előzőleg hozzákevertük a sütőport. Hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, a villával elhabart tojásokat, majd a tejet. Fakanállal vagy keverőlapáttal simára keverjük. Nem érdemes robotgéppel keverni, mert ebbe a tésztába nem jó sok levegőt juttani, vagy „túlkeverni”. Kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a meggyet — hogy ne szálljon le az aljára — előbb kevés lisztbe forgatjuk, és így szórjuk a tepsibe simított tésztára. 170 °C-on, 25 perc alatt süssük meg. Ha a közepébe szúrt fapálcika tisztán jön ki, elkészült.
Hozzávalók:
3 bögre „Süteményliszt”
20 dkg puha vaj vagy margarin
1 bögre cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
1 bögre tej
1 csomag sütőpor