Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly.
Aranygaluska
Ez a finomság akár desszertként, akár főfogásként kicsik és nagyok kedvence.
Elkészítés:
A meglangyosított cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd egy nagy tálban a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és 10 percig dagasztjuk, amíg a tészta hólyagos lesz. Ezután letakarjuk, és egy órát kelesztjük. (Eddig a lépésig kenyérsütő gépben is készíthető.)
Kivajazunk egy kapcsos tortaformát vagy egy tepsit, és egy kis tálban megolvasztjuk a tetejére szánt vajat. Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkán egy ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Mindegyiket lekenjük olvasztott vajjal, beleforgatjuk a cukros dióba, majd szorosan egymás mellé rakjuk a kivajazott sütőtálba. Végül megszórjuk a megmaradt cukros darált dióval, lefedjük, és fél órát pihentetjük, kelesztjük. Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben körülbelül fél órát sütjük. Ha közben nagyon pirulna a teteje, alufóliával lefedjük.
Még melegen, vaníliasodóval tálaljuk.
Hozzávalók:
330 g „Extra sikér” búzaliszt
4 dkg vaj
2-3 evőkanál cukor
2 tojássárgája
20 g élesztő
1,5 dl tej
csipet só
A tetejére:
kb. 5 dkg vaj
8 dkg darált dió
3 evőkanál cukor