Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly. Liszt, tönkölybúza, tönkölyliszt, malom, websop, webáruház, búzaliszt, bioliszt, reformliszt, gluténmentes, süteményliszt, alakor, finomliszt, kenyér recept, kukoricaliszt, rizsliszt, gabona, grahamliszt, rozs, rozsliszt, teljes kiőrlésű, tönköly.
Céklás-diós kenyér tritikálé liszttel
Héja céklavörös, a belseje narancsos árnyalatú.
A Hegyaljai Boszorkánykonyha receptje
Elkészítés:
A céklát héjában puhára főzzük (lehet sütni is), majd amikor langyosra hűlt, meghámozzuk és feldaraboljuk.
Egy műanyag kancsóba tesszük (abban egyszerű összeturmixolni, nem fröccsen mindenfelé a vörös lé), hozzáadjuk a vizet és az olajat, botmixerrel pürésítjük.
A kétféle lisztet összekeverjük a sóval, hozzáöntjük az időközben a cukorral elkevert vízben megfuttatott élesztőt, végül a céklapürét. Lágy tésztává dagasztjuk. Mivel a cékla miatt elég ragacsos a tészta, időnként meghintjük még liszttel, szükség szerint.
Nagyjából fél óra alatt, lefedve a duplájára kelesztjük. Átgyúrjuk, megszórjuk dióval, többször áthajtogatjuk, aztán sütőpapírral bélelt sütőlemezen szépen megformázzuk, a tetejét 3 helyen mélyen bevágjuk.
Ismét duplájára kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (légkeverés), a sütő aljába pedig egy vízzel feltöltött mély tepsit teszünk, hogy gőz képződjön.
A megkelt tésztát betesszük a sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hagyjuk langyosra hűlni, csak utána szeleteljük.
Hozzávalók:
30 dkg cékla
20 dkg Világos tritikálé liszt
30 dkg Félfehér búzakenyérliszt (BL-112)
2,5 dkg friss élesztő
2 dl langyos víz
2 teáskanál (oliva)olaj
2 teáskanál só
1 mokkáskanál nádcukor
2 marék dió
Hegyaljai Boszorkánykonyha