top of page

Búzalisztjeink

Magas minőségű termékeink széles választékában biztosan megtalálja azt a lisztet, amire konyhájában szüksége lehet, akár ropogós héjú kenyeret, foszlós péksüteményt, vagy ínycsiklandó süteményeket kíván készíteni.

Búzafinomliszt (BL 55)

Búzakenyérliszt (BL80)

Félfehér Búzakenyérliszt (BL112)

Teljeskiőrlésű búzaliszt (BL200)

Extra sikér búzaliszt

Búzadara (AD)

Búzarétesliszt (BFF 55)

Süteményliszt (BF55)

Graham búzaliszt (GL200)

Pizzaliszt (BL50)

Étkezési búzakorpa

Búzafinomliszt

 

Hazánkban a legnagyobb mennyiségben felhasznált liszt. Finomszemcsés őrlemény, amely alkalmas a legtöbb, lisztet igénylő étel készítéséhez.

buzafinomliszt
EPMS-finomliszt-bl55.png
mt.png
retesliszt

Búzakenyérliszt

 

Finomszemcsés őrlemény, jelölése: BL 80. Az általánosan használt finomliszttől (BL 55) annyiban különbözik, hogy több található benne a mag külsőbb rétegeiből, így magasabb az ásványianyag- és rosttartalma.

EPMS-feher-kenyerliszt-bl80.png
kenyerliszt
EPMS-felefeher-kenyerliszt-bl112.png

Félfehér Búzakenyérliszt

 

Finomszemcsés őrlemény, jelölése: BL 112. A általánosan használt kenyérliszttől annyiban különbözik, hogy több található benne a mag külsőbb rétegeiből, így magasabb az ásványianyag- és rosttartalma. Kifejezetten jó választás flbarna kenyerek és pékáruk készítéséhez.

vilagos rozsliszt

Teljes kiőrlésű búzaliszt

 

A teljes kiőrlésű búzaliszt tartalmazza a gabonaszem összes alkotórészét, beleértve a csírát és a héjat is. Tápértéke magas, mert magasabb a vitamin-, ásványianyag- és rosttartalma, mint a fehér liszté. A reformtáplálkozásban közkedvelt, általánosan felhasználható liszt.

EPMS-teljeskiorlesu-buzaliszt-bl200.png
tk rozsliszt
EPMS-extrasiker-buzaliszt-bl55.png

Extra sikér búzaliszt

 

Extra sikértartalmú lisztünkhöz a legjobb minőségű búzákat válogatjuk össze, így tudjuk garantálni a legalább 30%-os sikértartalmat. Nagy térfogatú, laza bélzetű kenyeret és könnyű, foszlós kelt tésztát csak magas sikértartalmú lisztből készíthetünk.

buzadara

Étkezési búzadara

 

A dara a búzaszem magbelsőjéből készül, a legnagyobb szemcseméretű búzaőrlemény. Töltelékek sűrítésére, krémek készítéséhez, vagy a klasszikus tejbegríz készítésére ajánljuk.

EPMS-buzadara.png
mt.png
korpa
mt.png
EPMS-retesliszt-bff55.png

Búzarétesliszt

 

A rétesliszt, más néven fogós liszt durvább szemcseméretű, mint a finomliszt. Az őrlés kíméletessége miatt a sikér minősége  jobb a fogós lisztben, így jobban nyújtható, illetve jobb gáztartó képességű tészta készíthető belőle. Kelt tészták készítésénél érdemes 30-40%-ban réteslisztet keverni a finomliszthez.

buzafinomliszt

Süteményliszt

 

A Süteményliszt, más néven félfogós liszt őrléséhez különös gonddal válogatjuk össze a legmegfelelőbb minőségű búzákat. A félfogós liszt a finomlisztnél érdesebb tapintású, nagyobb szemcseméretű őrlemény, de a réteslisztnél finomabb. Mivel sikértartalma (a gabonafélék szemtermésében található, vízben nem oldódó fehérjék együttese, amelyek főként a tészta rugalmasságát és nyújthatóságát határozzák meg) a kíméletesebb őrlés során kevésbé károsodik, ezért olyan termékeknél használható, ahol a jó sikérminőség elsőrendű követelmény. Süteménylisztünk piskóták, felvertek, kevert tészták készítéséhez a legjobb választás.

EPMS-sutemenyliszt-bf55.png
retesliszt
EPMS-grahamliszt-gl200.png

Graham búzaliszt

 

A Graham liszt alapanyaga a búza, és hasonlóan a teljes kiőrlésű búzaliszthez, tartalmazza a gabonaszem összes alkotórészét, beleértve a csírát és a héjat is. A normál teljes kiőrlésű búzaliszttel szemben azonban a szemcsemérete nagyobb. Ennek köszönhetően a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel, így az nem okoz olyan hirtelen vércukorszint-emelkedést, illetve később alakul ki az éhségérzet. Nem mellékes a Graham lisztben található búzacsíra ásványianyag-, folsav- és B-vitamin-, továbbá kálium-, kalcium-, foszfor-, magnézium-, cink- és mangántartalma sem. Tápértéke magas, mert magasabb a vitamin-, ásványianyag- és rosttartalma. A reform-táplálkozásban közkedvelt, általánosan felhasználható liszt.

kenyerliszt

Pizzaliszt

 

A pizzalisztet a molnárok 00-ás lisztnek is nevezik.  Lényeges a különbség a sima finomlisztből (BL55 búzafinomliszt) és a 00-s pizzalisztből készült tészta között. A különös gonddal kiválasztott legjobb minőségű búzából extrafinomra őrölt és többször átszitált 00-ás liszttel könnyebb a munka. A tészta rugalmasabb, lazábban gyúrható, mert nem ragad, mégis nagyon elasztikus lesz. A pizza őshazájában, Olaszországban a legigényesebb pizzaszakácsok csak 00-ás lisztből készítik a pizzatésztát.

EPMS-pizzaliszt.png
vilagos rozsliszt
EPMS-korpa.png

Étkezési búzakorpa

 

A búzakorpát célszerű joghurtba, kefírbe, levesbe, főzelékbe keverve fogyasztani. (Felnőtteknek naponta 2-3 alkalommal egy-egy evőkanállal javasolt.)

bottom of page